2022. január 6., csütörtök

Hit és terror

 Az iszlám terroristák abban hisznek, hogy ha megölik a hitetleneket, és közben ők maguk is meghalnak, akkor a hitük mártírjaivá válnak, és egyből a mennyországba kerülnek. Ez egy olyan téveszme, amely miatt az egész vallás válhat a gyűlölet tárgyává. És a XXI. században semmilyen más vallásnál sem tapasztalunk ilyen öngyilkos elhajlást. A téveszme ellen elsősorban az igazság feltárásával lehetne harcolni, de amennyiben az nem vezet eredményre, akkor másodsorban a vallási vezetőket kellene kiiktatni, és ha még az sem használ, akkor az egész vallásgyakorlást be kellene tiltani. Talán az iszlám teológiai irányzatát kivéve, amelynek természetesen helye van az emberi gondolkodás fejlődésében.

Egy világméretű kampányt képzelek el, amely során óriási transzparensek, valamint helyi rádióadások hirdetnék az alábbiakat:

 

NEM ÖLHETED MEG ALLAH TEREMTMÉNYEIT

 

ÁLDOZATAID A MENNYORSZÁGBA KERÜLNEK, TE A POKOLBA

 

KÉRDEZD MEG AZ IMÁMOT, MIÉRT NEM Ő ROBBANTJA FEL MAGÁT

 

És így tovább, és így tovább. Már korábban is felmerült, hogy az iszlám vallási összejöveteleken hangfelvétel készüljön, hiszen, mint kiderült, a nyugati országokban működő imámok az öngyilkos terroristák első számú felkészítői. Arról is szó lehet, hogy azt az imámot, akinek a tanítványa felrobbantotta magát, minden tárgyalás nélkül letartóztassák vagy kivégezzék. Minden bajt a forrásánál kell megszüntetni.
     Ha nem lépünk fel erélyesen, a probléma egyre kezelhetetlenebbé válik. A japán öngyilkos pilóták (a kamikázék) a császár és a császárság megmentése érdekében áldozták fel az életüket, és ez a szokásuk megszűnt a háború elvesztésével. Az iszlám terrorizmus egyre terjed, és nincs mögötte egy földrajzilag körülhatárolható bázis. A fő bázis a félreértett hit és a lelkiismeretlenül és gonoszul manipuláló imámok.

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A nagy áttérés, nyugatról keletre

  Kovács Zoltán december 8-iki publicisztikája azzal a „nagy átveréssel” indít, ahogy Orbán Viktor az egykori ünnepelt liberális fiatalból a...